Plāno ieklāt jaunu grīdu savā mājā?

Grīdas segumi aizņem lielu jebkuras mājokļa vai arī dzīvokļa istabas daļu. Lai tiek sameklēti atbilstošākie grīdas segumi, būtu jāievēro ne vien istabas vispārējais dizains, taču arī tādi apstākļi, kuros šis materiāls tiks izmantots. Taču ja bērnistabai drīkst uzlikt kovrolīnu, tad vannas istabai vislabāk likt flīzes. Dzīvojamā istabā ir pierasts lamināts, ielietās grīdas vai arī parkets, palīgtelpās iespējams ieklāt ar parasto linoleju. Mūsdienīgs tirgus ir tik daudzveidīgs, ka pat ikkatrs var uziet atbilstošas grīdas veidus, kas, savukārt, atbildīs visām prasībām un varētu būt piemērots arī cena ziņā.

Ienāc- https://gridasstils.lv/kategorija/aksesuari/

Kas tieši ietekmē lamināta vai parketa izmaksas?

Mēģinot saprast, kas tad būtu vislabāk – lamināta grīdas dēļi vai parkets. Der uzzināt tās īpašības ar ko tie savstarpēji atšķiras. Lamināta grīdas dēļi viennozīmīgi ir lētāks opcijas variants nekā parkets, šeit būtu jāmin, kad lamināta cena ir atkarīga no tā klases. Dzīvojamai telpai vislabāk likt trīs klases – divdesmit pirmā, otrā vai trešā. Divdesmit pirmās klases lamināts izmantojams tikai divus gadus, pēc kā tam noberžas krāsa, divdesmit otrā klases lamināta ieklāšana tiek realizēta tur, ar mazu caurstaigajamību, tā kā kalpo četrus gadus, šo veidu labāk neizmantot virtuvē, priekšnamā un viesistabā. Bet divdesmit trešās klases grīdlīstes kalpo 6 gadus, ko liek telpās, kur tik daudz netiek staigāts. Tagad parasti izvēlās trīsdesmit otrās klases laminātu, jo tas kalpo līdz pat piecpadsmit gadiem, bez tam parasti sis ir tieši tas lamināts akcija uz kuru ir tiešām laba.

Parkets būs pieskaitīts pie dārgākiem segumiem, bet šis to ir nopelnījis, tā kā šī materiāla izturība un arī augstā kvalitāte, tāpat arī kā pirms simts gadiem, joprojām ir augsta. Šī veida grīdlīstes izceļas ar to, ka ir no īsta koka, un tas ir īpaši vērtīgi šodien, kad visapkārt ir sintētika un apstrādātas izejvielas. Pie tam parkets jau ir arī ekoloģiski tīrs un neatkārtojams, savukārt Jūs varat būt pārliecināti, ka Jūsu istabas grīdas tiktiešām ir neatkārtojamas. Galvenais šī materiāla mīnuss ir parketa cena, jo tā ir augsta. Taču var būt izvēlēts trīsslāņu parkets, kur augšējo kārtu veido dažnedažādu koku finierētas un līmētas lameles, kuras beigās pārklāj ar eļļu un laku.

Grīdas segumi biežāk tiek meklēti īpašās vietās, kā piemēram, ir atsevišķs parketa centrs, kur grīdas segumi atrodami lielā dažādībā. Šeit bieži vien ir sastopams arī lamināts, turklāt tā darbinieki varētu sniegt atbildi uz jautājumiem, ar ko atšķiras lamināts un parkets.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *