Jumta kopnes kā arī pārējās konstrukcijas Jūsu mājoklim

Brīdī, kad būvniecības posms nonāk pie tik būtiska momenta, piemēram, kā mājas jumts, būtu jānodrošina pastiprināta uzmanība tādam jautājumam kā jumta segums. Mūsdienas mājas jumts īsteno ne vien drošības lomu mājoklim, bet pat ir tās skaistuma komponente. Mūsdienās ir tik ļoti daudzi daudzpusīgi jumta konstrukcijas veidi, ka raibs paliek gar acīm. Piemēram, koka kopnes jau var pielietot ne vienīgi, kā ārējās jumta konstrukcijas elementus, bet, piemēram, varētu būt pielietots kā moderns interjera elements.

Uzzini vairāk – https://freimans.com/lv

Slīpais vai pat plakans jumta veids, kas tad tomēr ir atbilstošākā izlase?

Biežāk redzami ir tieši divslīpju un mansarda jumti, protams, pastāv arī vienas slīpnes vai arī maju četrslīpju jumti, un protams arī dažnedažādu variāciju savienojumi. Neparastu mājokļa vizualo izskatu var iegūt, ja jumta konstrukcija ir plakana tipa, taču šajā gadījumā vienmēr ir daudz kopšanas darbu, jo dažāda veida nokrišiem šeit nav noplūdes iespēju, tajā pat brīdī jumta uzstādīšana un siltināšana tomēr ir visekonomiskākā. Taču ir arī tādi jumta konstrukcijas veidi, piemēram, kā jumts piramīdas veidā, kurš līdzinās piramīdai. Šis veids parasti ir pielietots piemēram, kā rotājuma papildinājums jumtam. Vēl viens netradicionāls jumta konstrukcijas veids ir ar asimetriju, kur tad raksturīga viena īsa puse kā arī otra puse jumtam garāka. Vienmēr jāapzinās, jo jumta veida uzbūve ir sarežģītāka, jo jumta uzstādīšana būs dārgāka. Tā kā tieši uz papildus jumta sastāvdaļām, ir nepieciešams un vēl, piemēram, papildus kopnes.

Kāds varētu būt izmantots jumta segums?

Plānojot kāda varētu būt jumta konstrukcija, paveras ļoti dažāds jumta segumu variantu piedāvājums un arī dažādība. Jumta spāres, sijas un varbūt kopnes, kura ir īstā izraudzīšanās? Sijas izmanto jumta spāres balstam, taču tāda varianta uzlikšana aizņem daudz laika. Bet jumta kopnes ir jau pirms tam ražota konstrukcija. Jumta kopnes balsts tad ir ārējās sienas vai arī iekšpuses nesošās sienas. Atšķirībā no jumta spāres, koka kopnes tiks ievestas tieši uz celtniecības vietu jau gatavas, līdz ar to būs ekonomēts laiks, ko aizņem juma uzstādīšana. Un pēc tam var ķerties pie tādas lietas, piemēram, kā jumta siltināšana un tad beigt šo svarīgo celtniecības posmu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *