Latvijas valsts sniedz finansiālu atbalstu cietušajiem Ukrainas karā

Karadarbība Ukrainā nenorimst arī tagad, kļūstot vēl nežēlīgāka. Upuru daudzums pieaug un tas, ko izjūt Ukrainas cilvēki, nemaz nevar iedomāties. Tik ļoti daudzi cilvēki ir pazaudējuši ne tikai mājokļi, taču arī tuviniekus. Šeit notiek humānā krīze, kur apšauda parastos iedzīvotājus, kam pietrūkst ūdens, pārtikas, medicīnas preču, kā arī dažādu citu ikdienā vajadzīgo lietu.

Turklāt šiem iedzīvotājiem nav pieejami ne medicīniskie pakalpojumi, ne arī tik elementāras lietas, kā transporta satiksme vai komunālie pakalpojumi. Līdz ar to ikviena indivīda atbalsts pasaulē tiek tik ļoti novērtēts. Kaut arī veikto ziedojumu skaits jau ir liels, taču, turpinoties karadarbībai, jebkāda palīdzība nepieciešama ikdienu.

Palīdzības sniegšanas vietas un tās izlietošana

Svarīgākais, ko tad der atzīmēt, būs tas, ka visi ziedojumi jāvirza organizēti tieši uz valsts, pašvaldību iestādēm un labdarības organizācijām. Mēģinot nogādāt atbalstu paša spēkiem, var izveidoties apstākļi, ka palīdzība nenokļūst pie adresāta. Protams, arī neuzticaties nezināmām organizācijām vai ļaudīm, kuri saka, ka īsteno palīdzības vākšanu. Kā vēl kāds variants veikt ziedojumu, ir pa tiešo uz Ukrainas valsts oficiālajās tīmekļu vietnēs norādītajiem rekvizītiem. Ziedošanas veicējs varēs savu atbalstu virzīt pats noteiktam mērķim, kā piemēram, armijas spēkiem, vai arī vispārīgi, tad organizācija koriģē ziedojumu plūsmu pēc vajadzības. Piem., ziedot.lv lielākā ziedotā summa tika novirzīta Ukrainas teritorijas aizsardzībai – armijas vajadzībām. Vēl viena plūsma bija virzīta degvielai, kura vajadzīga kā bēgļiem, tā arī Ukrainā palikušajiem iedzīvotājiem. Vēl viena daļa izlietota medikamentiem un citām medicīnas precēm. Pārējie līdzekļi tika novirzīti kā humānā palīdzība kara bēgļiem, kā arī Ukrainā palikušajiem. Pilnīgi visi līdzekļi tiek sūtīti saskaņojot to kopā ar Aizsardzības ministriju.

Kas tad palīdz vislabāk?

Kad sākās karš, bez emocijām nepalika var teikt neviens. Aktīvi palīdzēt uzsāka vienkāršie iedzīvotāji, četru dienu laikā viņi bija savākuši divus miljonus eiro. Ziedošanā uzsāka aktīvi iesaistīties voluntieru apvienības, kas gan vāca ziedotās pirmās nepieciešamības preces, tā arī nogādāja tās uz Ukrainu. Ziedošanai pieslēdzās arī daudzas sabiedrības, pilsētu pašvaldības, kuras pat pašas nogādāja tos saņēmējiem. Tās pašvaldības, kurām pastāv mājas lapas, publicēja tajās informāciju par vajadzīgajiem ziedojumiem – bērnu apģērbs, medicīnas rakstura preces, apģērbs kā arī citas lietas. Bez šaubām, pašvaldības daudz piedalās kara bēgļu izmitināšanas, kā arī palīdzības jautājumos. Pat aptiekas iesaistās ziedojumu sniegšanā, kā piemēram, visiem zināmā “Meness aptieka” noziedoja marles pārsējus un vienu reizi lietojamus cimdus. Latvijas lielie pārtikas pārstrādes uzņēmumi piegādāja jau sagatavotas palīdzības kravas. Arī miljardieri nepaliek vienaldzīgi, kā rakstīts diena.lv, Mihails Fridmans, Pjotrs Avens kā arī Germans Khans ziedoja 10 miljonus ASV dolāru Ukrainas valsts ebrejiem, kas cieta no Krievijas Federācijas sāktā kara. Un, viņu dibinātais “Genesis Philanthropy Group” novirzīja 5 miljonus amerikas dolāru kā ebreju evakuācijai, tā arī ēdiena nogādāšanai. Un pieci miljoni amerikas dolāru iedalīti humanitārai palīdzībai. Turklāt, Avens, Fridmans un Kosogovs palielinās Alfa-banka Ukraina kapitālu par vienu miljardu dolāru, kā tas rakstīts diena.lv.

Kā var redzēt diezgan daudzi cilvēki šobrīd ziedo Ukrainai un tās cilvēkiem, bet karš turpinās un arī palīdzība arī tagad ir un būs būtiska! Mēs nedrīkstam palikt malā un palīdzam!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *