Ārdurvis privātmājām – varianti, materiāli un konstrukcija

Nav būtiski vai tās jau ir ārdurvis privātmājām vai dzīvoklim, viņām ir jāatbilst stingriem izturības kritērijiem, jāsekmē pamatīgs drošības līmenis, kā arī jācenšās novērst nesankcionētas ienākšanas gadījumus. Kā arī gan ārdurvis dzīvoklim, gan mājai būtu jābūt ar labām siltuma noturīgām īpašībām, ergonomiku, parocīgumu un vēl jāspēj pasargāt no ārpuses trokšņiem. Turklāt ārdurvis dzīvoklim jau ir tāda veida lieta, kam jābūt vizuāli skaistai, tā kā ​​tās ir jebkuras mājas seja. Durvīm, kā dizaina daļai, izcili jāsaplūst apkārtējā interjerā, kā arī jābūt saskanīgam ar mājas vispārējo stilu.

Ārdurvis privātmājām – kādi tad tipi pastāv?

Ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām var tikt klasificētas atbilstoši vairākiem būtiskiem parametriem. Galvenais, vajadzētu pievērst vērību materiālam, no kā ārdurvis tiks izgatavotas. Starp jau populārajiem variantiem ir kokmateriālu, PVC, dzelzs jeb metāla durvis. Bez tam pārdošanā var arī sameklēt pavisam cita veida ārdurvju konstrukcijas. Protams, tie nemaz nav tik ļoti populāri iedzīvotāju starpā, it īpaši ārdurvis no stikla.
Koka ārdurvis dzīvoklim jau ir diezgan pieprasītas, jo tās būs diezgan spēcīgas kā arī paspilgtina mājas ārpusi. Bet tajā pat brīdī tādu ārdurvju lielā popularitāte ir mazliet mazinājusies, tas ir saistīts ar to, ka tirgū ir metāla durvis, kas ir tas, kas veicina lielāku uzticamību.
Šodienas plastmasas durvis dzīvoklim un mājai ir diezgan populāras. Viņu ražošanai var tikt lietoti PVC profili un loksnes. Starp šīm loksnēm tiek uzstādīta izolācija, kas uzlabo izstrādājumu siltumizolācijas īpašības.
Bet vispopulārākais veids jau ir dzelzs durvis mājai vai arī dzīvoklim.  Bieži vien var pamanīt, ka metāla durvis 602 sērijai ir ļoti pieprasītas. Šis ir saistīts ar tādu faktu, ka tiem jau ir labas izturības īpašības. Ražojot metāla ārdurvis, tiks izvēlēta standarta tērauda loksne, kuras biezums varētu būt 2 mm. Jo ir biezāks materiāls, jo augstāka ir izturība konstrukcijai.
Protams, lai ārdurvis privātmājām ir kā mājas drošība, tā arī rota, pareizāk jau ir atlasīt modernu dizainu. Tie būs izgatavoti no vairākiem izejmateriāliem, pie tam šeit būs ievērojamas dizaina iezīmes. Durvis var būt savādākas viena no otras arī pēc tā, kādas tieši ir slēdzenes metāla durvīm vai arī citām ārdurvīm.

Ārdurvis privātmājām – kam vērst pastiprinātu uzmanību, darot izvēli?

Šodienas būvmateriālu un būvniecības pakalpojumu noieta tirgus jau ir neapšaubāmi pārpildīts jau ar piedāvājumu, kāda tipa varētu būt ārdurvis dzīvoklim vai privātmājām. Tanī pašā laikā var pamanīt visdažādāko cenu variācijas, dažādus izejmateriālus, diezgan dažnedažādas durvju slēdzenes un vēl dizaini. Izlemt, kāda veida durvis dzīvoklim būs labākās, nebūs vienkārši. Galu galā, iegādājoties, jāskatās:

  • drošība;
  • skaņas vai siltumizolācijas īpašības;
  • kopējais dizains;
  • izturība pret ietekmi;
  • atbilstoša cenu.

Durvīm jābūt viegli lietojamām, vienkārši veramām ciet kā arī veramām vaļā, un vēl jānovērš iepriekš negaidīta durvju atvēršana, kad slēdzene ir atvērta. No konstrukcijas elementiem sevišķa vērība jāvērš durvju vērtnēm, kopējam konstrukcijām, eņģēm un iebūvētās actiņas ierīcēm, kā arī svarīgas ir slēdzenes metāla durvīm un pavisam cita veida ārdurvīm.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *