Kā labāk palīdzēt cilvēkiem un nekļūdīties?

Latvijā iedzīvotāji visbiežāk ziedo naudas līdzekļus un vēl dažādas lietas, piemēram, apģērbu, apavus. Tagad ir diezgan daudzas organizācijas, kas ļauj īstenot dažnedažāda veida palīdzību, tādā veidā cilvēkiem saviem spēkiem nemaz nav jāatrod konkrēti tie, kam tieši vajadzīga palīdzība, to jau izdara tāda organizācija.

Latvijā sniedz atbalstu ne vien parastie cilvēki, bet arī vairāki uzņēmumi un vēl lielas kompānijas sniedz savu ieguldījumu ziedošanas procesā. Kā tieši notiek ziedošanas plāns Latvijā? Ko tieši veic labdarības fondi? Viss tieši par ziedojumiem vai arī palīdzības realizēšanu pie mums tālāk.

Labdarības īstenotie projekti

Kā iepriekš tika minēts, pie mums labdarība īstenojas ļoti dažādos variantos un arī ceļos. Sniedz atbalstu iedzīvotāji pat ar savu darbu, piem., ja vajadzīgi pedagogi nometnē īpašiem bērniem vai arī meklējot dāvanas. Šāds darbs būs dēvēts par labprātīgo darbu, jo apmaksa par to netiek izmaksāta. Ļoti liels skaits var tikt savākts, lietojot krājkasītes veikalos, šodien tādā veidā arī vāc atbalstu Ukrainai un tās cilvēkiem. Visērtāk veikt ziedojumus, izmantojot lielās organizācijas, piem., ziedot.lv mājas lapa. Šīs iestādes vietnē būs diezgan daudz dažādu variantu kam tieši ziedot – palīdzība veciem cilvēkiem, atbalsts medicīnai, neparedzētās situācijās un vēl cita veida projekti. Jebkurš labdarības fonds Latvijā realizē kāda projekta realizāciju, pēc tam par tā rezultātiem iespējams iepazīties fondu mājas lapās. Bez ziedošanas fondiem, pastāv vairāku bagātu iedzīvotāju izveidotie fondi, piemēram, Avena fonds. Šeit netiek vākti ziedojumi, bet tajā pat brīdī Avena kungs, izmantojot šo fondu, par savu naudu realizē dažāda veida palīdzības pasākumus, kuros tiek iekļauts atbalsts medicīnai, zinātnei un kultūrai, kā piemēram, katru gadu notiekošais klasiskās mūzikas Rīga Jūrmala festivāls.

Drošs fonds labdarībai mūsu valstī

Ar ko atšķiras savā starpā labdarības fonds Latvijā jau no ziedojumu vākšanas organizācijas? Fonds ir bez peļņas organizācija, fonda līdzekļi, kas galvenokārt jau ir dibinātāja līdzekļi, tiek novirzīti kāda tieši projekta īstenošanai, piemēram, kā atbalsts medicīnai vai zinātnei, kultūrai. Turpretim, ziedojumu organizācijas strādā pateicoties iedzīvotāju saziedotajiem līdzekļiem. Taču pirms ziedošanas uzmanīgi pārbaudiet to organizāciju, kurai uzticat savu līdzekļu izlietošanu. Tomēr pat tagad ir ļoti daudz krāpnieku, kuri vēlas uzdzīvoties uz citu nelaimēm. Mūsu valstī izplatītas jau ir ne vienīgi ziedojumu vākšanas organizācijas, piemēram ziedot.lv, taču arī jau minētie labdarības fondi. Ļoti daudz ieguldījis Pētera Avena labdarības fonds Latvijā. Balstoties uz Dienas sniegtās informācijas miljardieri Mihails Fridmans un arī P.Avens Ukrainai ir veltījuši 150 miljonus eiro, kā arī apņēmās palielināt Alfa Bank Ukraina pamatkapitālu līdz miljardam eiro. Kopā mēs visi varam sniegt palīdzību daudziem!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *