KUR TIEŠSAISTĒ MEKLĒT JAUNĀKĀS VAKANCES?

Vislabākā vieta, kur iepazīties ar aktuālām darba vakancēm, un darba devējiem atrast jaunus darbiniekus, ir šāda profila interneta vietnes, kas piedāvā iespēju satikties darba devējam un jaunajam darbiniekam. Dažāda veida vakances Latvijā un arī vakances ārzemēs, katru dienu tiek izvietotas dažādās interneta vietnēs un vakanču portālos.

21.gadsimtā ir attīstījusies arī tendence aktuālās vakances publicēt sociālajos tīklos, kur ar šo ziņu var dalīties katrs, kuram ir vēlēšanās un palielinātu iespēju sasniegt dzirdīgas ausis. Uzzini vairāk te!

KĀDI DOKUMENTI DARBA DEVĒJAM JĀIESNIEDZ REIZĒ AR DARBA PIETEIKUMU?
Maldīgi uzskatīt, ka CV un motivācijas vēstulēm nav nekāda sakarība ar to, vai dara devējs pieņem vai noraida kandidāta pieteikumu. Motivācijas un CV jau ir kļuvuši par pierastiem darba pieteikuma komponentiem. Vislabāk šos dokumentus ir veidot internetā, kur ir iespējams to izdarīt, vadoties pēc norādēm par to, kur kāda tipa informācija jāatspoguļo. Ja visos dokumentos sniegtā informācija darba devējam šķitīs saistoša, tad kandidāts tiks uzaicināts uz intervijas otro kārtu, kas visbiežāk ir tikšanās aci pret aci kandidātam un darba devējam. Tieši tas ir viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ pret CV un motivācijas vēstules izveidi ir jāatiecas maksimāli nopietni.

KUR ATRAST DARBU LIELAJĀS PILSĒTĀS?
Līdz pat mūsdienām neviens nav izdomājis citu veidu kā cilvēkam nopelnīt, kā tikai strādājot. Darbs Talsos, darbs Rīgā un darbs Valmierā, tā pat kā visur citur Latvijā un pasaulē tiek piedāvāts un pieņemts teju katru minūti. Atliek vien pameklēt, un dažādas jaunas vakances attiecīgās nozarēs uzrodas ļoti īsā laika posmā. Pareizi pasniegta vajadzīgā informācija par sevi un savu pieredzi konkrētajā vakancē vai vismaz nozarē, ir ļoti būtiska, lai darba devējs varētu izlemt par labu konkrētajam kandidātam. Arī darbs ārzemēs joprojām ir aktuāls darba meklētāju vidū, un ir maldīgi uzskatīt, ka darba vakances ārpus Latvijas robežām vairāk nav aktuālas. Valsts nodarbinātības aģentūra (NVA), sociālie tīkli, piemēram Facebook un Twitter, pašlaik ir populārākās vietas, kurās var meklēt ne tikai darba piedāvājumus Latvijā, bet arī ārzemēs.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *