Cik tad būtiski tomēr ir visu redzēt skaidri? Kādas tieši kontaktlēcas pērkat tieši Jūs?

Nav noliedzams, ka tiešām lēcas acīm mūsu laikmetā tik tiešām ir un paliks diezgan populāras un pieprasītas. Lēcas acīm jau ir sekmīgi nomainījušas brilles un vēl kvalitatīvi uzlabo tuvredzību, astigmātismu un presbiofiju. Lēcas pielieto arī skaistumam – acu krāsas maiņai vai akcenta piešķiršanai. Tad, kad un kurš izgudroja lēcas?
Vai Jūs zinājāt, ka tieši L. da Vinči ir tieši tas, kurš vēl 16. gadsimtā (precīzāk, 1508. gadā) izveidoja skices, kurās attēlota ierīce, kuru var pielietot redzes korekcijai. Nākamo ieguldījumu ienesa R.Dekarts 1637.g.. Tā bija maza caurule, kura piepildīta ar ūdeni, veidojot sava veida lupu.
Bet pirmās lēcas parādījās 1888. gadā un tās radīja stiklinieks Mullers. Viņam bija draugs bez plakstiņa un viņam bija spēcīgas sāpes un pastāvīgs sausums acīs. Stiklinieks centās viņam palīdzēt, izgatavojot no stikla lēcas. To centrs bija caurspīdīgs, bet malas baltas, lai saglabātu spēju redzēt apkārtējos priekšmetus. Slimnieks piemērīja kontaktlēcas, un tādējādi redze uzlabojās.
Vēlāk Müllers sāka masveidīgu kontaktlēcu ražošanu. Taču šī veida kontaktlēcas nemaz nebija pilnīgi piemērotas visiem. Tās bija ērtas tikai nelielam daudzumam. Kontaktlēcas masveida ražošanu vēlāk pārņēma Karls Zeiss kopā ar Oto Šotu.

Pateicoties tam, šodien mūsu tirgus tad ir pārpildīts ar ļoti dažādiem produktiem, pārdodas krāsainas lēcas un pat crazy lēcas. Tās atvieglo mūsu ikdienu, bez tam pilnveidojoties digitālajai videi, pieņemams ir arī kontaktlēcas interneta veikals, kurā parasti katras kontaktlēcas cenas būs mazākas nekā, piemēram, parastos optikas salonos. Bez tam te palīdz speciālisti, kuri palīdzēs piemeklēt piemērotāko variantu.

Kontaktlēcas internetā vai arī veikalā, kā var nepazust dažādībā?

Patlaban eksistē ne viens vien kontaktlēcas interneta veikals, kura piedāvājumā pastāv tik ļoti atšķirīgas lēcas. Kontaktlēcas var atšķirties ne vienīgi pēc cietuma, mērķa, dizaina, nēsāšanas ilguma, un arī lēcas cena var būt diezgan dažāda. No kā tieši tas viss ir atkarīgs? Pirmais, kāds kontaktlēcu veids tiks meklēts – cietās vai arī mīkstās lēcas.
Mīkstas lēcas ir visizplatītākais veids. Tās ir izrakstītas klientiem ar tuvredzību, astigmātismu vai senilu hiperopiju. Šī veida kontaktlēcas izvēlās vēl medicīnā, piem., kad būs vajadzīgs ievietot acī zāles vai pildīt aizsargājošo funkciju, priekš tam, lai padarīt ātrāku dzīšanas procesu. Savukārt, cietās lēcas acu ārsti nozīmē, ja pacientam ir pašas radzenes formas izmaiņas, kuras nevarēs uzlabot ar mīkstām lēcām. Tas var būt, piemēram, astigāmisms.
Lēcas varētu iedalīt pēc valkāšanas termiņa. Viendienas lēcas acīm tiek liktas tieši no rīta un izņemtas naktī, vēl ir elastīgās lēcas, kuras sniedz iespēju gulēt vienu vai divas naktis lēcām esot acīs. Tiek izlaistas vēl ilgstošas nēsāšanas, kur kontaktlēcas varētu valkāt līdz 6 dienām nenoņemot un visbeidzot, nepārtrauktās, kur nēsāšanas režīms var būt līdz pat 30 dienām.
Bez tā visa ir arī krāsainās kontaktlēcas internetā, kuras izmaina Jūsu acu krāsu un ir arī raibas lēcas, ļaujot pārvērsties, kā piemēram, par vilku vai arī vilkaci. Nenoliedzami, ka lēcas cena būs atkarīga no dažādiem faktoriem, kā no valkāšanas termiņa, gan no cietuma un kādam mērķim tās ir paredzētas. Taču vienmēr, pērkot kontaktlēcas internetā, iespējams salīdzināt preces pie dažādiem pārdevējiem un atrast savējo.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *