Kāpēc lietot kolagēnu?

Pats kolagēns pēc īpašībām būs viens no visizplatītākajiem kā arī neatkārtojamajiem olbaltumiem. Tas tomēr ir savdabīgu “līme”, kas uztur Jūsu organismu kopā, nostiprinot muskuļu grupas un audus, orgānus. Neatņemama saišu, locītavu un kaulu daļa, kas veicina darbību, bet novērš šo organisma daļu sabrukšanu. Kolagēns kopā ar pašu elastīnu, kas atrodams saistaudos, kolagēns nodrošina elastību audos. Tas nosaka vissvarīgāko lomu, pateicoties kurai šis proteīns var tikt ietverts vairākās procedūrās, priekš tam, lai saglabātu ādas jaunību, elastību kā arī skaistumu. Kolagēna ražošana samazinās līdz ar vecumu. Jo vairāk nobriedis paliek cilvēks, jo mazāks šī kolagēna daudzums jau tiek ražots organismā. Tādēļ dažādi uztura bagātinātāji un it sevišķi kolagēna lietošana, pārvēršas tiešām par ikdienas daļu.

Uzzini vairāk – https://kolagens.lv/pages/kolagens-nagiem

Kolagēns matiem vai varbūt ādai, kā atšķirt veidus?

Biežāk sastopamie kolagēna veidi cilvēka organismā, pēc zinātnieku domām, ir pirmais, otrais, trešais, ceturtais, piektais un desmitais. 1. tips jau ir sastopams 90% audos. Tas atrodas dermā un ir uzskatīts jau par galveno kaulu organiskā sastāva sastāvdaļu. 1. veida dabiskais kolagēns ļauj konstruēt cīpslas, muskuļu un skeleta sistēmas saites un arī organisma iekšējos orgānus. 2. tips – šķiedrains. Uziets skrimšļa audos, locītavās, acu apvalkā. III tips atrodas zarnu, muskuļu un arī asinsvados. Ceturta tipa olbaltums veicina šūnu pamatmembrānas, kas atbalsta audu šūnas, piektais tips atrodas uz matu šūnu un placentas virsmas, bet desmitais tips veicina kaulu atjaunošanos, augšanu, locītavu attīstību un pārveidošanu. Dažādi uztura bagātinātāji visbiežāk satur dzīvnieku vides un arī jūras iemītnieku dabisko kolagēnu. Liellopu kolagens parasti atrodams II un II tipā. Tas ir un paliks piesātināts ar glicīnu un arī prolīnu, un šis kolagēns muskuļiem ir labākais virtuves dizains. Zivs produktu kolagēns (I, II, III tips) vienkārši absorbējas un vēl veicina pareizu gremošanu. Viennozīmīgi šis ir efektīvākais olbaltums un nodrošina palīdzību iekšējiem orgāniem, asinsvadiem, locītavām, skrimšļiem, kauliem un vēl dermai. Līdz ar to, kad būs meklēts kolagēns ādai, matiem vai kolagēns kauliem, tad tas ir izgatavoti no jūras produktiem.

Pats kolagēns – pirkt onlainā vai, piemēram, aptiekā jau uz vietas tur?

Kolagēna uzņemšanai eksistē ļoti daudz norādījumu, bet, piemēram, pirms tam kā kolagēns tiek pirkts, vesiet vērību sekojošiem apstākļiem. Kāda tad tipa pats kolagēns jau ir pārsvarā, atceraties, kad pirmie trīs veidi būs īpaši būtiski mums visiem. Olbaltumvielu izcelsme – dzīvnieku dabas pats kolagēns, kurš ražots no liellopa, tāpat kā olas produktu kolagēns, ir lētāks un visticamāk izraisa alerģiskas reakcijas. Līdz ar to tieši jūras kolagēna lietošana būtu labaka. Jebkurš uztura bagātinātājs – kolagēns, it sevišķi kolagēna pulveris varetu būt ar ne visai patīkamu smaku, līdz ar to ražotāji sastāvam bieži pievieno sintētiskas sastāvdaļas smaržai, kas ir tas, kas samazina kvalitāti. Kad tiek meklēts uztura bagātinātājs – kolagēns, pirkt labāk to, kam jau ir dabīgs sastāvs bez ķīmiskiem piemaisījumiem. Protams, nozīmīgs ir ne tikai kolagēns, atsauksmes ir ne mazāk svarīgas, un arī tad kolagēna lietošana nesīs gaidīto rezultātu. Pie tam klientu atsauksmes svarīgi iepazīties arīdzen tieši par interneta vietni.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *