Mērnieks un tā loma topogrāfijā

Ģeodēzija būs zinātne par zemes mērīšanu. Ģeodēzisko un topogrāfisko pētījumu laikā dabūtos rezultātus pielieto, priekš tam, lai uztaisīt kartes un planus, kā piemērs, topogrāfiskais plāns,, kad tiek projektēti rūpnieciskie vai cita veida objekti. Topogrāfija vai mērniecība palīdz sataisīt navigācijas sistēmas vai pateicoties tam iespējams precīzi izmērīt attālumus starp dažādiem objektiem, noteikt, kar tad iet administratīvās robežas starp reģioniem, valsts robežas starp valstīm. Speciālists, kurš īsteno šo darbu, ir tieši mērnieks. Viņa pienākumos tiek iekļauta kā topogrāfgija, tā arī visa ģeodēzija kopumā, kā arī šobrīd Latvijas mērnieks ir ļoti pieprasīta profesija darba tirgū.

Mērniecība vai tās funkcijas

Bez šaubām, kad ģeodēzija ir diezgan plašs termins, bet dažādiem uzdevumiem tika izcelti konkrēti virzieni, lai īstenotu plānoto. Ir izdalīta augstākā ģeodēzija, kur tad mērnieks realizē mērījumus visas zemes apmēros, savukārt, tālāk ir zemā jeb topogrāfija, kas ir mērniecība, priekš tam, lai noteiktu savstarpējo attālumu un lielumu netālu esošiem objektiem. Nav noliedzams, ka vēl ir kartogrāfija un inženier ģeodēzija, kurā kartogrāfija palīdz veidot kartes, taču otro sfēru pielieto inženierijā, būvniecības procesos un tamlīdzīgi. Latvijas teritorijā pastāv zemes kadastrs, kurā, pēc tāda procesa kā kadastriālā uzmērīšana veikšanas, tiek apvienota informācija par zemes īpašumiem un apmēriem, kā arī pastāv meliorācijas kadastrs, kurā jau dati ir par dambjiem un ūdensnotekām, sūkņu stacijām, drenāžas sistēmām valsts līmenī.

Mērnieks, pie kā varētu tikt pasūtīta kadastrālā uzmērīšana

Mūsdienās ir tik daudz ierīču, lai īstenotu vajadzīgos izmērījumus, kad ar to nesaistītam cilvēkam par šo nebūs skaidrības, taču protams ir speciālisti, kas nodrošina pilu pakalpojumu piedāvājumu. Kad tiek izvēlēta kompānija, lai aprēķināt tilpumu karjeros, vajadzīgs pārliecināties par tehnoloģiju pieejamību tajā. Šeit nevar iztikt bez tādām lietām, kā piemēram, 3d skenēšana vai arī lāzerskenēšana. Ja Jums vajadzīgs sadalīt sev piederošo zemes gabalu, bez šaubām būs vajadzīgi zemes ierīcības projekti, šeit Latvijas mērnieks ne vien sagatavo plānu, bet arī īsteno to un Jums beigās tiks izdots jauns zemes robežu plāns. Protams, brīdī, kad nepieciešama topogrāfija cena tai ir ne maz nozīmīgs faktors, tādēļ vajadzētu salīdzināt tās savā starpā un izvēlēties kompāniju, kas ir vispretīmnākošākā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *