Laba jumta konstrukcija jau ir labs investējums uz daudziem gadiem

Laikā, kad būvniecības stadija nonāk pie tik būtiska posma, kā jumts mājai, būtu jāvelta lielāka verība tādam jautājumam kā jumta segums. Šodien jumts veic ne vien drošības lomu mājai, bet arī vēl būs tās dizaina elements. Tagad eksistē tik daudz dažādi jumta konstrukcijas veidi, ka paliek raibs gar Jūsu acīm. Savukārt, kopnes droši var pielietot ne tikai, kā ārpuses mājas konstrukcijas elementus, bet varētu būt izmantots kā moderns interjera elements.

Slīps vai pat plakainais jumts, kura būs labākā izvēlēšanās?

Privātmājas kā arī savādāka veida ēkas var pastāvēt ar tiešām ļoti savādākiem jumtiem, sākot kopā ar to parastāko konstrukciju ar plakanu virsmu, bet visbeidzot ar sarežģītām konstrukcijas formām. Jumta konstrukcija, kas tiek dēvēta kā plakanais veids, ir izdevīgākais variants, tā kā šeit jumta uzstādīšana būs skaidra, bet jumta virsma var tikt lietots kā atpūtas terase, kas protams ir priekšrocība. Kaut gan šī varianta uzkopšana būs darbietilpīga, tādēļ, ka, nokrišņi neizzūd tik veiksmīgi, kā tas ir slīpiem jumtiem. Pats jumts var būt divslīpju, vienslīpes,kā arī dažādu citu veidu kā arī to savienojumu. Tomēr jāsaprot pamata atziņa, ka, jo vairāk uz viena paša jumta vairāku jumta konstrukcijas veidu, bez šaubām dārgāka būs jumta uzstādīšana un siltināšana.

Vairāk uzziniet – https://freimans.com/lv

Kāds varētu būt izmantots jumta segums?

Ir daudz vairāku tipu konstrukcijām, kuri atšķiras savā starpā pēc jumta tipa un pēc tā kāds būs jumta segums, vai arī kā tad tiks veikta jau jumta siltināšana. Tradicionāli izvēlās jumta spāres, bet dotais veids jau ir pieņemams reizēs, tad, kad paredzēta jumta uzstādīšana celtnei līdz sešiem metriem. Tā kā jumta spāres tiek taisītas jau uz objekta, šis process prasa ilgu laiku un svarīga profesionālu klātbūtne. Savukārt jumta kopnes tiek izgatavotas ražotnē un tad jau tiek atvestas gatavas. Tādējādi jumta uzstādīšana kļūst par saprotamu un ātru darbu. Kopnes var tikt pielietotas ne vien dzīvojamo māju būvniecībā, bet arī, piemēram, milzīgu ēku un angāru jumta uzstādīšanā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *