Dažnedāžādi mājokļi un to jumta konstrukcija

Vairāku pilsētas iedzīvotāju sapnis būtu zemes gabals prom no pilsētas, uz kura iespējams vest mājas būvniecību. Jau ēkas projekta sākumā, svarīga ir ēkas jumta konstrukcija. No tā formas izvēles, pareizajiem aprēķiniem, izstrādājot un ievērojot pareizu darba tehnoloģiju, vienmēr būs atkarīgs nākotnes mitekļa komforts. Tā kā jumta konstrukcijas veidi ir tik ļoti atškirīgi savā starpā, ir jāizvēlas piemērotākais tieši Jūsu gadījumā, lai būtu izvelēts arī pareizais jumta segumi. Ka arī, neskatoties uz to, vai tā ir māja vai tikai dārza māja, ir jāatceras, ka jumta siltināšana ir būtiska celtniecības daļa. Turklāt kā dizaina elements varētu būt izvēlētas koka kopnes, kas ir stilīgs risinājums šodien.

Māju jumti vai to veidi

Šodien jumta konstrukcijas veidi ir ļoti dažādi, kaut gan vispopulārākie uz šodienu tad ir vienslīpnes un jumti ar diviem slīpumiem. Turīgākiem cilvēkiem vairāk tīk jumta konstrukcija pēc franču stila, kas tad ir mansarda jumts, jo šeit var tikt ierīkota vēl viena telpa priekš apdzīvotiem bēniņiem. Šajā gadījumā tieši jumta siltināšana aizņem 1.vietu. Bez šaubām ikviens ir pamanījis, kad daudzdzīvokļu majām ir plakani jumti, kur jumta segums visbiežāk ir no bitumena. Savukārt sarežģītāka jumta konstrukcija prasa cita veida segumu, kā piemēram, lielisks variants būtu dakstiņjumts. Dotais jumts būs izturīgs pret vides faktoriem pie tam ilgi kalpo līdz pat 100 gadiem.

Kas tieši labāks koka kopnes vai arī spāres

Pašas jumta kopnes jau ir tāda jumta konstrukcija, kura savstarpēji apvienojas ar plaksnēm no tērauda, tādējādi var iegūt izturīgu konstrukciju un arī tiek ietaupīta koksne. Kopnes taisa no sausas koksnes un tās konstrukcijas apstrādā ar antiseptiķiem, tādējādi padarot kopnes ilgmūžīgas un ugunsizturīgas. Savukārt, jumta spāres jau pieprasa trīs reizes vairāk koka, padarot koka kopnes par labāku alternatīvu. Jumta kopnes parasti ir ka viegli uzliekamas, gan arī spēcīgas, pie tam šāda jumta konstrukcija tiek izmantota gan dzīvojamās mājās, tā arī ražošanas ēkās un saimniecības ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *