Supošana – Jūsu svētku scenārijs vai arī tikai aktīvā atpūta

Supošana vai kā citur to dēvē sup sērfošana jau ir tikai slīdēšana pa ūdens virsmu, izmantojot dēli un airi. Ikviens var iemācīties šo sportu neatkarīgi no vecuma un sporta formas līmeņa. Galvenais, kas ir vajadzīgs, ir paši sup dēļi pielāgoti jums un airi, lai airētu. Tiem, kuriem nemaz nav vispār iemaņu, sup izbraucieni var sākties stāvot ceļos. Tādā veidā var iemācīties turēt līdzsvaru un tad pamazām celties uz kājām. Bez tam ir neaprakstāmas sajūtas, tajā brīdī, kad Jūsu supošana ir kājās stāvot! Kā arī sup izbraucieni tiešām ir universāls pasākums, jo suposana var notikt kā dīķī, upē, ezerā, jūra vai pat okeānā. Galvenais, lai laikapstākļi būtu atbilstoši Jūsu izjūtām. Vairāk lasi te!

Sup dēļi un to veidi

Sup dēļi ka arī veidi ir ar dažiem trūkumiem un plusiem. Kad sup izbraucieni ir tieši tas, ko Jūs gribat, būs jāizdala, kas tad ir svarīgāks: sērfošanas planiera manevrēšanas spēja, universāla stabilitāte, ērtības pārgājienā vai sacīkšu sup dēļi, kas izbrīna ar ātrumu, ko var sasniegt. Lai sup izbraukumi būtu labi, pievērsiet īpašu uzmanību SUP izmēriem un tam, kādā veidā tie ietekmē uz īpašībām, kas ir dēlim. Sērfinga sup dēļi izgatavoti konkrēti priekš iešanai pa viļņiem. Populārākie ir universālie dēļi, tos ražo dažādos izmēros, vairums modeļu ir piepūšami. Izvēlieties piemērotu garumu kā arī platumu atkarībā no jūsu vēlmēm, garuma, svara, prasmēm. Tūrisma sup dēļi nevainojami slīd, un garā garuma dēļ, dēļi spēj uzņemt ātru ātrumu, bet platums nodrošina stabilitāti. Sup dēļi sacensībām tiek saukti par raķeti starp visiem dēļiem. Vēl būtiska lieta būs sup dēļu garums, platums un biezums, kas, savukārt, nosaka to, kāda būs supošana. Kā arī neaizmirstam par pamata inventāru – drošības vesti un drošības pavadu, bez šīm lietām nav vēlams iet ūdens izklaidēs.

Supošana vai cita tipa aktīvā atpūta pie ūdens

Šodienas iespēju zemē pastāv tiešām ļoti daudz variantu, kā pavadīt aktīvi savu atpūtu, pie tam nemaz nav nozīmīgi, vai plānos ir atpūta ar draugiem vai ģimeni, katram gadījumam iespējams sameklēt savējo. Protams mūsdienās cilvēkiem tīk ceļošana, bet aplūkojiet, kas ir Jums apkārt! Latvijā tad ir tiešām daudz variantu, priekš tam, lai Jūsu aktīvā atpūta būtu izcila. Neskaitāmas muižas, kuras ir skaistās vietās, pie tam, kuru piedāvājumā ir velosipēdu noma, priekš tam, lai izzināt apkārtni. Tādēļ, ka visbiežāk viesu nami atrodas pie ūdens, var tikt piedāvāta arī laivu noma vai katamarānu noma, turklāt aizraujoši, ka pat buru jahtas noma ir iespējama, kaut kur ārpus galvaspilsētas. Kā arī, kad tāda veida aktīvā atpūta ir apnikusi, ir neredzēta iespēja – aizraujošie sup izbraucieni. Pati supošana Latvijas teritorijā ir vēl diezgan jauna izklaide, taču jau sup īre ir populāra. Kā arī pat ir cilvēki, kuriem ir izdevīgāk iegādāties dēli, nekā tik bieži izmantot tādu pakalpojumu, kā sup īre.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *