KĀ NOSKAIDROT AKTUĀLĀKĀS DARBA VIETAS DARBA TIRGŪ?

Mūsdienās nepastāv gandrīz nekādu šķēršļu tam, lai darba devējs nevarētu atrast kompetentus darba meklētājus un darba meklētājiem nebūtu iespējams iegūt piemērotu darba vietu.

Vakanču portāli, sociālie tīkli un dažādas citas interneta vietnes piedāvā jaunus darba sludinājumus teju katru dienu. Arī sociālie tīkli mūsdienās kalpo kā lieliski palīgi gan darba meklētājiem, gan darba devējiem, kuri meklē jaunus komandas biedrus.

Vairāk informācijas – https://www.cvmarket.lv/darba-piedavajumi-publikacijas-datums

KĀDUS DOKUMENTUS VĒLAS SAŅEMT DARBA DEVĒJS?
Ļoti daudzi uzskata, ka CV un motivācijas vēstuļu vai rezumē pievienošana darba pieteikumam ir lieka laika tērēšana un muļķības, taču tā nebūt nav, jo darba devējs šādā veidā uzzina ļoti daudz par kandidātu. Pats labākais un ērtākais veids, kā izveidot ne pārāk garu, bet gana pilnīgu informāciju par savu izglītību un darba pieredzi, ir veidojot CV online. Kāpēc tieši internetā? Jo šādi visus nepieciešamos dokumentus ir iespējams izveidot vispareizāk, lai komunikācija ar darba devēju caur iesniegtajiem dokumentiem, būtu vieglāka. Dažādi CV un motivācijas vēstuļu paraugi ir atrodami vairākās interneta vietnēs. CV un motivācijas vēstules var izveidot dažādi, atšķirīgi pēc uzbūves, taču, svarīgi, lai visa sniegtā informācija būtu patiesa. Daudzi darba devēji savam darba pieteikumam lūdz pievienot aī motivācijas vēstuli, lai pārliecinātos par kandidāta citām stiprajām īpašībām un uzskatiem par darbu kā tādu. Mūsdienās motivācijas vēstules izveidot ir ļoti viegli, jo dažāda veida paraugi ir atrodami gan internetā, gan nodarbinātības aģentūrās.

KUR MEKLĒT DARBA PIEDĀVĀJUMUS?
Lai pelnītu sev pieklājīgu iztiku, ir jāatrod piemērots darbs, un tā tas ir bijis un būs vienmēr. Darbs Talsos, darbs Rīgā un darbs Valmierā, tā pat kā visur citur Latvijā un pasaulē tiek piedāvāts un pieņemts teju katru minūti. Ļoti īsā laika posmā ir iespējams uziet daudz brīvu vakanču sev saistītās nozarēs. Pareizi pasniegta vajadzīgā informācija par sevi un arī savu pieredzi konkrētajā vakancē vai vismaz nozarē, ir ļoti nozīmīga, lai darba devējs varētu izlemt par labu konkrētajam kandidātam. Arī darbs ārzemēs nav zaudējis savu aktualitāti. Latvijas nodarbinātības aģentūrā un dažādās citās oficiālās darba piedāvājumu vietās, regulāri tiek atjaunota informācija par aktuālākajām vakancēm ārzemju darba tirgū.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *