Lielie notikumi sportā 2019

Šis gads sportā piedāvā plašu sacensību un čempionātu sortimentu. Dažādu sporta kategoriju līdzjutēji sparīgi gatavojas lielajiem notikumiem. Pastiprināta interese un ekspektācijas šogad ir par UEFA Čempionu līgu, futbola fani nevar vien sagaidīt finālspēles jūnija sākumā. Turpat līdzās ar tikpat lielu degsmi tiek gaidītas Pasaules čempionāta hokejā spēles maija mēnesī. Taču futbols un hokejs nav vienīgie sporta veidi, kuros plānoti lieli pasākumi, pieminēšanas vērti ir arī: FIBA Pasaules kauss, pasaules čempionāts biatlonā, Pasaules čempionāts ziemeļu slēpošanā un tepat lokāli aprīļa beigās risināsies Latvijas čempionāts šahā.

Ja esat minimāli informēts par futbola notikumiem, tad svešs Jums nebūs UEFA čempionu līgas nosaukums. Šīs ir augstākā ranga sacensības futbola komandu starpā. Turnīra saknes meklējamas tālajā 1955.gadā, tad tas tika organizēts pirmo reizi. Toreiz savā starpā cīnījās 16 komandas no dažādām Eiropas valstīm. Pirmos vārtus UEFA čempionu līgas vēsturē iesita Joao Baptista Martins. Pirmos piecus turnīra gadus uzvarētāju godā tika celta spāņu komada Real Madrid. Liels nopelns komandas uzvarās bija spēlētājam Alfredo Di Stefano. 1960.gada finālspēlē Real Madrid iesita veselus 7 vārtus, kas līdz šim ir nepārspēts rekords.

UEFA čempionu līga 2019 rit pilnā sparā jau kopš 2018.gada 26.jūnija, kad komandas uzsāka kvalifikācijas spēles. Līdz šim  ir iesisti 327 vārti, produktīvākie spēlētāji ir Lionel Messi un Robert Lewandowski, kuri katrs iesituši 8 vārtus. Turnīra iepriekšējo 3 sezonu čempioni Real Madrid ir izstājušies no cīņas kopš spēles ar Ajax, tādēļ ir īpaši liela intriga sakarā ar UEFA čempionu līgas 2019 uzvarētājiem.

Šķiet, ka hokeju fanu skaistākais pavasara vēstnesis ir tieši Pasaules čempionāts hokejā. Kā jau katru maiju, arī šogad, jau 83.reizi risināsies čempionāts. Tas pirmo reizi notika 1920.gadā, toreiz kā daļa no olimpiskajām spēlēm, jau 1930.gadā čempionāts kļuva par patstāvīgu notikumu. Nākamajā gadā Latvija iestājās Starptautiskajā hokeja federācijā. Šī iestāde organizē visus Pasaules čempionātus hokejā. Vēsture rāda, ka čempiona titulu visvairāk saņēmusi Padomju savienības komanda (27uzvaras).Arī citas valstis var lepoties ar šo titulu – ASV, Zviedrija, Kanāda. Čempionāts ir milzīgs notikums sporta pasaulē. Kad 2015.gadā tas notika Čehijā, Prāgā, to kopumā apmeklēja 741 690 līdzjutēju.

Pasaules čempionāts hokejā 2019  ierasti notiks maijā, šoreiz no 10. līdz 26.maijam. Čempionāta norises vieta būs Slovākijas divās pilsētās – Bratislavā un Košicē. Čempionāts izceļas ar to, ka pēc 27 gadu pārtraukuma elites grupā atgriezīsies Lielbritānijas hokeja izlase. Kā jau ierasts, uz spēlēm no Latvijas tiks organizēti līdzjutēju braucieni . Šogad Pasaules čempionātā Latvijas izlase stāsies pretī  komandām no Zviedrijas, Krievijas, Čehijas, Šveices, Norvēģijas, Austrijas un Itālijas. Latvijas izlasi sagaida spraiga cīņa ar apakšgrupas komandām, kuru starpā ir arī čempioni. Cerēsim, ka mūsu fanu atbalsts palīdzēs komandai veiksmīgi piedalīties Pasaules čempionātā hokejā 2019!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *