Kādā veidā izvēlēties riepas ziemai un vēl vasaras sezonai?

Automašīnas vadāmība un braukšanas ērtība būs atkarīga no tā, kādas tieši auto riepas tiek izvēlētas. Lai sekmētu vislabākos un arī daudz drošākus braukšanas apstākļus, būtu vajadzīgs, lai auto riepas būtu atbilstošas cilvēka transportlīdzeklim, gan arī apstākļiem, kuros viņas būs lietotas. Svarīga jau ir arī sezonalitāte – vasaras riepas un ziemas riepas savstarpēji ir dažādas.

Priekš tam, lai izdarītu pareizo savu izvēli, kad tad tiks skatītas riepas Rīgā vai arī citur Latvijas teritorijā, centīsimies noskaidrot vairāk to, kam pievērst uzmanību, izvēloties riepu pārdevēju un arī to pašu auto riepu specifikācijas, kurām tad jāvērš vērība.

Kādas ir mašīnu riepas un citas īpatnības?

Tieši svarīgākais pirms tam kā iegādāties auto riepas, būs izlasīt mašīnas izmantošanas instrukciju. Ražotājs atspoguļo visas būtiskas auto riepu īpašības, kuras ievērojami atvieglos Jūsu meklēšanu. Ja jums lietošanas dokumenti nemaz nav pieejami, iespējams apskatīties tos variantus, kuri jau ir pārdošanā. Bieži vien vispirms tiek skatītas lētas riepas, tajā pat brīdī ir rekomendējams izpētīt vidējās klases variantus. Šeit runa iet jau par drošību, labāk ir iegādāties drošas riepas. Izgatavotāji piedāvā cilvēkiem kā vasaras, tā Nokian ziemas riepas un pilnas sezonas modeļus. Pareizu riepu izvēle atbilstoši klimatam ļauj tikt galā ar dažādiem laikapstākļiem – sniegu, stipru lietu, salu un tvaikojošu asfaltu. Pašas ziemas riepas tomēr ir samērā mīkstas un elastīgas, tādēļ zemā temperatūrā viņas nekļūst cietas un arī ļoti trauslas. Auto riepu protektors satur ļoti daudz palielu šķērsveida rievu, no kurām katra labi noņem sniegu kā arī šļakatas. Vasaras sezonas auto riepām ir tipisks blīvs savienojums un gumijas izturība, arī saskaroties ar ļoti svelmainu asfalta ceļu. Vissezonas auto riepas ļoti augstās gaisa temperatūrās pārāk ātri ekspluatējas, savukārt, kad tomēr ir ļoti maza temperatūra, šādas riepas paliek diezgan cietas un vienlaicīgi trauslas. Optimālā temperatūra pilnas sezonas auto riepu ekspluatācijai jau ir sākot ar 0 līdz +15 grādiem. Protektora zīmējums konkrēti ietekmē mašīnas manevrētspēju un vēl vadāmību tieši uz konkrēta ceļa seguma, noteiktā klimatā vai laikapstākļos. Gareniskie bloki rakstā mazina rites pretestību, mazina trokšņa līmeni un vēl padara vadīšanu stabilu. Riepas, kurām ir raksti tieši ar diezgan dziļām un vēl platām šķērsveida rievām, ūdens un arī dubļi efektīvāk tiek atgrūsti tieši no riepām. Ja parādās jautājumi auto riepu piemeklēšanā, labāk būtu doties tieši pie speciālistiem.

Kur ir laba riepu noliktava?

Tad, kad tiks meklēta riepu noliktava vai arī riepu serviss, ir dažas nianses, kam vajadzīgs pievērst pašu uzmanību. Nav svarīgi, vai Jums nepieciešamas jaunas riepas vai arī lietotas, pirmais, jau ir jāskatās citu klientu atsauksmes. Mūsdienu riepu noliktava jau ir ar to mājas lapu un katrā ziņā varēsiet sameklēt rekomendācijas vai arī sūdzības tieš‬i par speciālistu darbu. Vēl viena svarīga lieta būs pakalpojumu klāstu piedāvājums – būtiski būtu, lai šī nav tikai riepu garāža, taču tiek nodrošināta arī riepu montāža. Viennozīmīgi tas ir ērti un vēl laiks tiek ekonomēts. Ja ir piedāvātas jaunas riepas, vislabāk ir, kad atrodami arī lietie diski. Piemēram, ja tāda veida riepu garāža ir arī serviss tajā pat laikā, būtu jābūt tādam pakalpojumam, piemēram, kā uzlikto riepu balansēšana. Autoservisam ir jābūt sakoptam un vēl strādājošajam personālam atsaucīgam. Ja Jums interesē riepu ražotāji, labā servisā uzreiz varēs sniegt visu nepieciešamo informāciju par šiem. Nav īsti būtiski tiek meklētas pavisam jaunas riepas, vai jau mazlietotas, labi darbinieki vienmēr spēs dot ieteikumus, lai braukšana būtu droša un komfortabla.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *