Kā iespējams aizsargāt nekustamo īpašumu no iebrukšanas?

Ik gadu valstī notiek desmitiem tūkstošu zādzību. Pēc statistikas redzams, kad iebrucēji vairumā gadījumu nokļūst mājā, izsitot durvju slēdzeni vai pat atrodot piemērotu atslēgu, kā vēl viens izplatīts paņēmiens parasti ir iekļūšana pa logu vai caur ventilāciju un balkoniem, ne tik bieži viņi liek klāt agresīvas ārdurvju izlaušanas metodes.

Iebrucēju profesionalitātes līmenis un vēl asais prāts jau ar katru jaunu dienu pilnveidojas, un vēl zādzību skaits palielinās brīvdienās un skolēnu brīvdienās. Tāpēc savam sirdsmieram, vajadzētu parūpēties tieši par mājas aizsardzību un izpētīt, kādi drošības risinājumi un mājas signalizācija ir pieejami.

Ar ko tad atšķiras savā starpā dažādi apsardzes tipi?

Skatoties, kādi pastāv drošības risinājumi, lai aizsargāt māju, atklājas, ka to jau ir salīdzinoši liels skaits. Jūs varat paši sev uzstādīt drošības mehānismu vai, piemēram, griezties jau pie profesionāļiem. Pamata atšķirība būs tā, kad, griežoties kompānijā, Jūs varat būt droši, kad iebrukšanas gadījumā sekos tūlītēja reakcija un specdienests dosies uz apsargājamo objektu. Otrajā variantā Jums būs pašiem jāseko līdzi un vajadzības gadījumā jāsauc policija. Aizsardzības veidi tiek iedalīti – fiziskā un tehniskā apsardze, inženiertehniskā vai apvienotā jeb kombinētā apsardze.
Fiziskā apsardze – visi esam redzējusi apsargus tirdzniecības vietās vai sargu stāvlaukumā, šo arī sauc par fiziskā veida apsardzi. Visbiežāk fiziskā apsardze tiek izvēlēta tajā brīdī, kad ir vajadzīga apsardze kādā sabiedriskā pasākumā, vai, piemēram, jāparved kāda tieši dārga manta, un protams arī īpašuma aizsardzība. Izvēloties pakalpojumus tikai no pārbaudītas kompānijas būs droši, jo tiem parasti jau ir visi sertifikāti, kā arī garantijas. Taču eksistē iespēja, kad var tikt atrasti citi drošības risinājumi, piemēram, apsargs, ko tad var censties noalgot un kas sargās īpašumu. Tomēr tādā variantā ir salīdzinoši neskaidras garantijas.
Vēl kāds opcijas variants, ko nodrošina kvalificēti uzņēmumi ir tā sauktā tehniskā apsardze, kas ir tiešām ļoti drošs un uzticams variants. Šinī izkārtojumā notiek signalizācijas uzstādīšana pie Jums īpašumā un no tās signāls un bieži arī video tiek pārraidīti apsargiem uz “pulti”, kas visu diennakti novēro objektus. Tādējādi uz īpašumu dodās ātrās reaģēšanas dienests un izskaidro Jums visu situāciju. Nenoliedzami, Jūs varat arī paši uzstādīt signalizāciju uz savām viedierīcēm, taču nenoliedzami profesionāļi to visu paveiks ātrāk.
Pēdējie divi varianti ir inženiertehniskais variants un kombinētais, pie tam kombinētais ir skaidrs, kas ir – daudzu opciju apvienojums, atrodot labāko kombināciju. Turpretim, inženiertehniskais variants būs tas, kad ir pielietoti, kā piemēram, metāla žalūzijas vai dzelzs režģi, kā veikalu ēkās. Taču tas nevar nodrošināt pilnu aizsardzību, bet nenoliedzami aizturēs iebrucēju uz ilgu laiku.

Pie kā izvēlēties mājas drošības aizsardzību, lai dzīvot mierīgi?

Biznesmeņi ar pieredzi, kuri jau sadarbojas ar dažādām apsardzes kompānijām, izceļ, kam tad jāvērš pastiprināta uzmanība, izvēloties šāda tipa uzņēmumu:
1) Pieredze. Tas ir dabiski, tā kā tieši pieredze atspoguļojas profesionālajā izaugsmē un liela stāža kompānijas savas darbības laikā daudz paplašina savas iespējas.
2) Klienti. Kvalitatīvs apsardzes uzņēmums vienmēr izceļas tieši ar milzīgu klientu auditoriju, tostarp lielu pastāvīgo klientu skaitu.
3) Darbinieki. Aizsargājot daudzus objektus vai personas, ir vajadzīgs ne vien ievērojams speciālistu daudzums, bet, protams, arī sakomplektētas ātrās reaģēšanas komandas, kas ir un būs gatavas izbraukt pēc pirmā trauksmes signāla jebkurā diennakts laikā.
4) “Pults” tehniskā apsardze. Tas ir viens no aspektiem, kurš atšķir stabilu apsardzes kompāniju. Šāds drošības panelis sniedz iespēju saņemt trauksmes signālu arī tad, ja birojā vai dzīvoklī neviena nav, bet signāls sāk darboties.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *