Dārza mājiņas – skaistas un praktiskas!

Koks ir viens no senākajiem materiāliem, ko cilvēki izmanto, mēbeļu, darba rīku izgatavošanā un pat mājokļu būvniecībā. Latvijā kokapstrāde ir populāra nozare, jo darbs ir pieprasīts un labi atalgots. Mūsu steidzīgajā ikdienā, kad visu ir nepieciešams iegūt ātri un uzreiz, dažāda veida amatnieki ir lielā cieņā, jo galaprdukts ir radīts vienā eksemplārā un nav nopērkams piemājas veikalā vai ar viena klikšķa starpniecību interneta veikalā, attiecīgi radot patīkamu satraukumu un nelielu ekskluzivitātes piegaršu rezultātam.

Uzzini vairāk – https://latvijaskoks.lv

VAI LATVIJĀ RAŽO KARKASA MĀJOKĻUS?
Aiz vien vairāk cilvēku izvēlas dzīvot ekolģiskāk un dabai draudzīgus risinājumus ikdienā ievieš jebkur, pat būvējot mājokli. Moduļu, jeb karkasa nami ir koka konstrukcijas, kas tiek izgatavotas un pēcāk tiek saliktas kopā un uzstādītas kā dzīvojamā māja. Jāteica, ka šāda tipa mājokļi ir izcili piemēroti mūsu laikapstākļiem un uzstādāmi jebkurā gadalaikā. Koks vienmēr ir cilvēkos radījis mājīguma sajūtu, tādēļ, ir grūti iedomāties kādu citu materiālu, ko izmantot mājas celtniecībā.

PIE KĀ PASŪTĪT LAPENES UN NOJUMES?
Kā lielisks ainavas papildinātājs Jūsu dārzā būs lapene vai nojume, kas pēdējos gados ir kļuvušas ļoti populāras. Lapenes ir daudzfunkcionālas, atvērtā tipa celtnes, ar dažādu ietilpību un sienu novietojumu. Daudzi uzskata, ka lapene viņu dārzā neiederas, ka aizņems daudz vietas un to neviens neizmantos, taču, noslēpums slēpjas tajā, ka lapenes pielāgojas dārzam, nevis otrādi. Arī rīkojot dārza ballītes lapene noteikti būs uzmanības centrā, nemaz nerunājot par fantastisko iespēju vasaras rītos baudīt brokastis vai vērot saulrietu vakariņu laikā. Lai viss noritētu gludi, par ļaunu nenāktu būvvaldes konsultācija par to, vai nav nepieciešami kādi dokumenti, kas atļautu celtniecības darbu veikšanu.

VAI TERASES CELTNIECĪBAI NEPIECIEŠAMA BŪVATĀUJA?
Arī terašu būvniecība pēdējos gados ir kļuvusi pieprasīta klientu vidū. Nereti dzīvojamā platība nebeidzas telpās, bet turpinās arī uz teras. Bieži vien uz terasēm mēdz izvietot piknika galdus un saules zviļnus, lai vasaras mēnešos būtu īpaši patīkami pavadīt laiku ārpus mājām. Terases celtniecība tiek ieplānota jau ēkas projektā, vai arī pieprojektēta pēcāk, izvēloties stabilu vietu, vislabāko novietojumu un izveidojot pienācīgus pamatus.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *