Mūsdienīgs jumta segums – kādi eksistē varianti?

Jumta konstrukcija ir viens no vissvarīgākajiem momentiem ēkas būvniecības laikā. Tajā brīdī, kad tiek uzstādīts jumts un jumta segums, ir svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā balstās pati jumta uzstādīšana, turklāt kuras neievērošana varētu radīt nepatikšanas, kā piemēram, siltuma zaudējumus, ūdens tecēšanu mājā vai arī, ka tiek sagrauta pat jumta konstrukcija. Lai jumts tiktu galā ar savām aizsargāšanas darbībām, tam vajadzētu būt pareizi uzbūvētam, turklāt būvniecības procesā nevajadzētu aizmirst arī par tāda veida lietu, kā jumta siltināšana. Ir iespēja izmēģināt jumta kopnes gan kā īpašu dizaina variantu, gan arī kā jumta konstrukcijas balsta funkciju.

Mājas trapecveida jumta segums var būt bitumena lokšņu, metāla, dakstiņu, bitumena uzkausējamais jumts, ko lieto, ja taisa plakanā jumta māju, un nezazbezta šīfera mājas jumts. Kāds jumta segums būtu atbilstošākais vai kāda tad jumta uzstādīšana ir piemērota Jums, jau ir atkarīgs no tā, kāda varētu būt jumta konstrukcija. Vispopulārākie jau ir divu slīpumu vai viena slīpuma jumti, kur uzstādīšana tiek īstenota, piemērojot dakstiņu vai šīferi. Savukārt metāla jumtu pārklājums ir atbilstošākais variants dārza mājām. Bieži vien sarežgītie tipi jumta konstrukcijām var būt atbilstoši individuāli piemērotiem risinājumiem, tādējādi var veidot diezgan interesantus māju stilus, šeit labākais jumta segums var būt bitumena viļņotās loksnes, kuras arī jau ir izdevīgākais izvēles variants.

Jumta kopnes vai arī spāres?

Ēkas celtniecībā ļoti bieži ir pielietotas jumta kopnes kā arī jumta spāres. Kāds tieši izvēles variants ir labākais? Spāru sistēma vai jumta spāres vienā pusē atbalstās uz mauerlatu, taču otrpus uz siju. Priekš tam, lai jumta spāres spētu izturēt nepieciešamo slodzi, tām jābūt savstarpēji savienotām. Palielinātas slodzes gadījumā, spāres tiek balstītas uz statīviem. Jumta kopnes ir sava veida stingrs rāmis, ko parasti pielieto, kad veido slīpus jumtus. Šeit galvenā būtība jau ir sadalīt esošo slodzi kurai ir pakļauts jumts un novirzīt to uz sienām. Koka kopnes standartā ir izgatavotas tieši no augstas klases koksnes, dēļiem vai arī apaļkoka. Kopnes jau ir lētāks un vēl vienkāršāks variants nekā, piemēram, jumta spāres, tādēļ celtniecībā izvelās tieši kopnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *